אודותינו
משימתנו
המכון למחקר ולעיון תורני על שם סמי (שמואל בן ר' יהושע אליהו ז"ל) רוהר, מחויב לקידום אוריינות ולמדנות תורניים בקרב הקהילה היהודית ברחבי העולם. צוות מכון שמואל יספקו על פי דרישה גישה מותאמת אישית למגוון עצום של מקורות תורניים בתחום עניין נבחר.
המנגנון
הודות לפיתוחן של תוכנות תורניות דיגיטליות, מתאפשרת כיום גישה לאלפי חיבורים תורניים שעד היום לא היו נגישים, לצד מנועי חיפוש עוצמתיים שעשויים להרחיב את האופקים של תלמידים ומורים כאחד.
תוך ניצול מלא של הטכנולוגיות הללו, נעזר מכון שמואל גם בתלמידי חכמים המתמחים בתחומי ידע מסוימים בייעוץ ובסיוע לעבודת המחקר.
הליך קליטת הבקשות
בקשות המחקר מוגשות באופן מקוון, יחד עם קריטריונים מפורטים שעל פיהם ייקבע אפיון המחקר אותו ינהל הצוות שלנו.
מסירת המענה
היקף תוצאת המחקר של מכון שמואל תלוי במידה רבה באופי השאלה שהוגשה. שאלות מעמיקות הדורשות מידע מפורט עשויות לקבל מסמך מחקר המסכם את כל המידע הקיים בנושא, כשהטקסטים הרלוונטיים מצורפים בהערות השוליים. שאלות שאינן מחייבות חיבור יצירתי, ייענו ברשימת ציטוטים וטקסטים.
צוות המחקר
הרב אברהם בערגשטיין, חוקר ותיק במכון רוהר ללימודי יהדות – JLI, מכהן כראש מכון שמואל, ולצדו צוות של תלמידי חכמים מיומנים ועתירי ניסיון, ביניהם הרב יהודה אלטיין, הרב בנימין ביטון, הרב משה חנונו, הרב יעקב גרשון, הרב מענדל זירקינד, הרב אליעזר רקסין, הרב נתנאל לב, הרב מענדל מלול, הרב מנחם ריפקינד, הרב זושא ווילמובסקי, הרב מנחם אייזנמן, הרב יהודה דובער זירקינד והרב לוי קעסלער.
הרב חיים רפפורט, הרב גדליה אוברלנדר, הרב חיים שפירא, הרב לוי יצחק רסקין, הרב מרדכי פרקש, הרב משה מילר והרב יוסי יפה מכהנים כחברי הוועדה המייעצת של מכון שמואל.
מכון שמואל נועץ בפוסקים ידועים ובמומחים בתחומים שונים בנושאים בעלי חשיבות רבה לקהילה היהודית בכללותה או כאלה שיש להם נגיעה מעשית בתחומי מחשבת ישראל, פילוסופיה יהודית, כמו גם בשאלות של הלכה למעשה.